tisdag 30 november 2010

Sveriges bästa hotell

Efter den rubriken tror kanske läsaren att det ska komma en säljande text om Akademihotellets förträfflighet. Icke. Vi är ödmjukare än så. Våra grannar Villa Anna däremot har blivit utnämnda till just detta av Dagens Nyheters hotelltestpanel. De har fått reklam i mina spalter tidigare och nu är det dags igen. En av motiveringarna till utnämningen var det fantastiska läget och med 100m skillnad delar vi faktiskt den fördelen.

Villa Anna från Akademihotellets entré

Ett av skälen till att jag är så frikostig med reklam för grannarna är naturligtvis att vi inte tävlar i samma viktklass. Jag hade förmånen att följa renoveringen av den fantastiska byggnaden från 2008 tills det stod klart i november 2009. De har inte sparat på något.

Alla installationer t ex är helt dolda och osynliga, dvs fläkttrummor, elkablar, vattenrör mm har helt gömts undan bakom paneler och lister. Stuckaturer i de höga taken har kopierats och återskapats med stor precision. Golvet på hela bottenvåningen sänktes för att få plats med köket. Alla rum är stora, har stora sängar, stora TV-apparater mm.

Vi gratulerar dem alltså till framgångarna och är ganska säkra på att de snarare stärker än försvagar vår position på marknaden. För hur många tresjärniga hotell kan i sin marknadsföring helt sanningsenligt påstå att de är närmaste granne med Sveriges bästa hotell? Och att man kan bo bekvämt hos oss - i samma centrala läge - för en betydligt mycket lägre kostnad och ha full utsikt över den vackra byggnad som inrymmer Villa Anna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar