tisdag 2 november 2010

Nästa år

Det här är den tid på året när de flesta företag upprättar en budget för kommande år - så även på Akademihotellet. För den som inte haft nöjet kan jag berätta att en budget är en gissning om vad som kommer att hända nästa år - planerat och oplanerat. Till sin hjälp har man naturligtvis den förra budgeten och de faktiska siffror man får för innevarande år, dvs i mitt fall de tre första kvartalen.

Risken med att arbeta för mycket utifrån sina uppnådda resultat är att man blir för tråkig och glömmer att man kanske kan tänka i andra banor. Hur många sätt kan man driva ett hotell på? Rätt svar måste vara: hur många som helst, men varför inte förlita sig på det sätt man redan prövat och som fungerar bra?

Och hur många företag har gått mot sin undergång just för ett de förlitat sig på något de kunde bra och fortsatt med det? Facit Åtvidaberg gjorde räknemaskiner som var i världsklass och trodde inte att de elektroniska dosorna från Japan skulle kunna bli lika bra....

För Akademihotellets del hoppas jag att våra kunder känner att vi ger dem ett lugnt och bekvämt hotellrum med en skön säng - det konceptet kommer nog att stå sig. Sen får vi se vilka nyheter och förbättringar som kommer med i budget för 2011 - kunder och andra läsare får gärna ge förslag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar