fredag 26 november 2010

Mer helgtips

Första advent har blivit en helg som för varje år blir mer späckad med evenemang av alla slag. Förr var det "skyltsöndag", dvs den dag när julskyltningen börjar. Det känns lite passé nu när det snarare är i september man måste börja uthärda julreklamen.

Jag tänker tipsa om ett par evenemang som inte är så kommersiella, men har en speciell stämning. Det ena är Bach´s Juloratorium del 1-3 som framförs med full kör och barockorkester varje första advent i Uppsala Domkyrka. Söndag kl 18 är konserten, men man kan också gå på genrepet lördag kl 15. I år finns också en kortversion för barn som inte bör tvingas ner i kyrkbänken för länge - de kan få avsmak för kyrkomusiken då - och den börjar lördag 13.15.

Eftersom jag själv varit körsångare i Domkyrkan och upplevt den mäktiga känslan av smattrande barocktrumpeter och pukor som med en stor kör fyller de höga valven är det en stark rekommendation. Om man gillar Bach förstås.

Annars kan man nöja sig med att avnjuta det traditionella fyrverkeriet till dånande musik som framförs i Botaniska Trädgården kl 16.30 på söndag. Publiken står i backen mot slottet och det är garanterat en mäktig upplevelse. Vårt lokala nyhetsorgan UNT står för arrangemanget. Och som trogna bloggläsare gissat rekommenderas boende på Akademihotellet för den som söker natthärbärge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar