torsdag 25 november 2010

Ljus på Uppsala

Nu i helgen avslutas belysningsprojektet "Allt ljus på Uppsala". Ett antal byggnader och offentliga platser är belysta under november månad och bakom projektet står Uppsala kommun i samarbete med lokala företagare och organisationer. En av tankarna är att årets mörkaste månad behöver något spektakulärt för att locka ut uppsalaborna på kvällspromenader för att uppleva något annorlunda. Säkert bra för folkhälsan.

Carolina Rediviva
Projektet genomförs för andra gången och det verkar vara mycket uppskattat av de annars ibland lite kräsna uppsalaborna. Man har kunnat se ganska stora skaror som vandrar omkring i de centrala delarna för att se och uppleva fantasirika installationer av många slag. Stadsmiljön är vårt gemensamma uterum och min egen åsikt är klart positiv till projektet - väl använda skattepengar!

Personlig favorit är det mäktiga laser-skådespelet på Slottets fasad som man kan uppleva inne på borggården. Fantastiskt kreativa ljusprojektioner ger liv till fasaden på ett sätt man inte upplevt tidigare. Kanske synd att det här bara pågår under november, när man nu satsat så mycket på att montera och installera. Jag röstar för förlängning till nyår.

Du som besöker Uppsala har alltså möjlighet att uppleva det här nu i helgen - snö och kyla är inga problem om man har varma kläder, det blir dessutom ljusare och vackrare i snön. Någon kanske undrar var man lämpligen ska bo för att ha nära till alla arrangemang? Jag kanske inte är helt opartisk, men mitt bästa förslag blir Akademihotellet, beläget alldeles intill Villa Anna som är en av de belysta byggnaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar