torsdag 18 november 2010

Tips

Det är torsdag, lite grå november och man kan behöva piggas upp med en utekväll. I det gamla stationshuset, som just nu renoveras för att bli finrestaurang, finns också en del som inrymmer den trivsamma puben Hijazz. De har lyckats med konststycket att erbjuda musikunderhållning upp till sex kvällar i veckan och utbudet av stilar är ordentligt varierat. Jazz, rock, pop, folkmusik blandas och likaså blandas lokala musiker med mer etablerade.

Ikväll kl 21 spelar Ess&tre kungar med sångaren Svante Zettergren. Det blir egenskriven musik typ blues och soul mm. Medan man lyssnar kan man avnjuta ett glas vin eller öl - som ju alla vet är bra om man vill vara rädd om sitt hjärta - och kanske träffa någon man känner. Det har väl framgått av tidigare bloggar att jag själv tilltalas av såna här små ställen och jag kommer säkert att vara där.

Vi som har vår verksamhet i Uppsalas centrala delar, för min del Akademihotellet, tycker att staden blir bättre för oss alla om det finns trivsamma miljöer och uteställen som passar olika åldrar och smaker. Studentera har ju sina nationer, men alla är inte studenter och kanske har inte alla råd med fina restauranger och dyra konserter. Ikväll är avgiften 60kr. Väl investerade pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar