måndag 15 november 2010

Flustret

Grå novembermorgon - måndag dessutom - kan det vara läge att skriva om något nöjesbetonat för att muntra upp. En gammal studentstad har förstås traditioner när det gäller nöjesetablissemang av olika slag. Vissa fanns en gång och försvann av olika skäl, men ett mycket speciellt ställe finns kvar: Flustret.

Redan 1842 byggdes huset, alldeles intill ån och lite lagom avskilt från bebyggelsen. Strömparterrens Schweizeri var namnet, men det dröjde bara några år så hade studenthumorn kommit på att det skulle heta Flustret - eftersom studenterna flockades runt entrén likt bin utanför kupan. Och så fick det bli.

Huset brann ner 1984, men byggdes upp efter originalritningar och ser idag ut exakt som innan branden. För den som besöker Uppsala och vill ha en trevlig kväll med lite dans är Flutsret ett utmärkt alternativ. Här är det nattklubb till klockan 3 både fredag och lördag för den som orkar dansa så länge. Har man tagit in på Akademihotellet är man lyckligt lottad för då går man hem på sju minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar