tisdag 9 november 2010

Vinter i Uppsala

Idag kom vintern. Tisdag 9 november kl 11.30 för att vara exakt, vilket dessutom stämmer exakt med den prognos vi fick igår. Kuslig precision på väderprognoser ibland och säkert bra för dem som behöver planera med vädret som viktig faktor. Tar man som jag cykeln till jobbet behöver man bara tänka på att ha en skön jacka och kanske ta det lugnt i svängarna.
Förra vintern var ovanligt lång och snörik, inte alls typisk för Uppsala. Vi som tycker om skidor och skridskor hade en riktigt bra vinter.

Vintern är också rätta tiden för bio, teater och konserter och utbudet är stort. Räcker inte Uppsalas utbud har vi Stockholm på lagom avstånd och där finns så det räcker. Är man tillfällig besökare i stan, kanske bor på Akademihotellet, kan  man få tips på turistbyråns evenemangssida. Man kan också titta på Stadsteaterns egen sida där de presenterar ett ganska varierat program.

Julbordens tid närmar sig och vi som jobbar i hotellet börjar så smått fundera på vad vi ska göra i år. Bowling och buffé har vi provat, men kanske en teaterkväll med middag passar alla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar