onsdag 1 december 2010

Köldrekord

Idag är det nästan ofrånkomligt att ägna några rader åt vädret. Den globala uppvärmningen har inte nått Uppsala, åtminstone inte så att vi märkt av det. Idag har vi ca 20 grader minus och det kommer att stå sig enligt prognosen. Minnet är som bekant kort, men inte har vi upplevt en kyla som den här så tidigt på vintern?


Kall dag i Odinslund - med röda lyktor

Själv är jag inbiten cyklist året runt och kylan är inget hinder, vilket vissa människor tror. Cyklar startar utan problem och det finns sadelskydd av ull. Varma kläder måste man ha, men man slipper sätta sig i en kall bil och förorena luften med tjocka avgaser.

Nu borde det kunna bli isar som håller att åka på ganska snabbt, kanske till och med Fyrisån fryser till. Svanarna och ankorna i Svandammen vid Flustret får se upp - eller kanske se ner - så inte fötterna fryser fast i isen, det lär ha hänt ibland.

Jag kan också berätta att vi på Akademihotellet nu ställt iordning och möblerat de tre rum som renoverats i november. Bild finns på vår facebooksida för den som är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar