tisdag 7 december 2010

Speciella hotell


Burj al Arab, Dubai

Det finns många märkliga och innovativa hotell i världen. Somliga människor vill kanske bo på speciella hotell just för upplevelsen och inte bara för behov av härbärge över natten. Akademihotellet är inte riktigt med i den branschen - vi inriktar oss mer på traditionellt, centralt och trivsamt hotellboende. Naturligtvis är upplevelsen viktig hos oss, men vi kan nog inte erbjuda något extremt direkt. Det skulle i så fall vara att vi är grannar med Sveriges Bästa Hotell.

I Dubai finns världens näst högsta och enda - som det påstås - sjustjärniga hotell: Burj al Arab som är 321m högt. Klassningen är egentligen 5 star de luxe. Billigaste och minsta rummet kostar ca SEK7000 för en natt. Rum finns egentligen inte, bara sviter och den minsta är på 169 kvm.

Vid terminal 5 på Arlanda flygplats finns ett av de ovanligare hotellen i uppsalatrakten. Där står en Jumbojet som byggts om av Oscar Diös som också driver vandrarhem och hotell i Uppsala. Cockpit har inretts som en liten bröllopssvit med alla reglage och instrument bevarade. Man kan tänka sig att bröllopsnatten kan bli mycket speciell om man råkar komma åt startreglaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar