fredag 10 december 2010

Nobelhelg med Lucia

Dags för lite tips till helgen: Ikväll kan man avnjuta Luciakonsert i Domkyrkan 19.30. Det brukar bli både fullsatt och gripande. Heliga Trefaldighetskyrkan ligger ännu närmare Akademihotellet, och där är det Luciakonsert kl 18.00. Man kan alltså hinna båda om man är lagd åt det hållet.

På söndag blir en gnistrande klar vinterdag och då kan det vara bra med en lång promenad till Hågaby där man kan fika och dessutom lyssna på musik om man kommer vid 14-15-tiden. Kent Wennman som driver stället har blivit nominerad till årets upplänning och det är han väl värd.

Ett annat fikaställe som är värt ett besök är Wästgöta Nation vid Västra Ågatan. Gripande vackert litet hus och utmärkta mackor. Stora dessutom. Öppet lördag från 11 och man behöver inte vara student.

Sen är det ju alltid bra med lite bio.  Svinalängorna är aktuell just nu och Filmstaden är bara några minuters promenad från Akademihotellet. Vill man sitta hemma med TVn kan man avnjuta nobelmiddagen tillsammans med kungen och drottningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar