onsdag 8 december 2010

Jul på hotellet

Vår husfru Susanne och hennes tomtenisse Annie är ganska förtjusta i att pynta för julen, så det första man nu möts av när man kommer in på Akademihotellet är en pyntad gran. Sen är det diverse prydnader och ljusstakar utplacerade på alla möjliga platser i rummen. Trivsamt under veckorna runt jul tycker jag.

De flesta företag har också någon tradition kring julen för sin personal. Många köper julklappar och det är en ständig vånda för alla chefer som känner ansvar för att innehållet i julklappen blir uppskattat. För vad finns det som man säkert vet att alla blir glada av att få - en upplevelse kanske. Det är ju en ökande trend, nu när man vet att de flesta har det de behöver av livets nödtorft - och lite till......

Sen är  det julbordstraditionen. Reklamen börjar synas i september och det är ingen tvekan om att det är en stor business för många restauranger och hotell. En avslutning på verksamhetsåret tycker nog många att det känns som och då vill man ju ha lite trevligt. Sen kanske man inte alltid mår så bra av just julbuffé som inbjuder till hetsätande.

Vi som jobbar på Akademihotellet tänkte istället ha en egen middag, dvs vi tar hem en god catering med skaldjur och fisk som vi äter här på hotellet med något gott att dricka. Fisk blir man bara intelligent av så där finns ingen risk för överkonsumtion.

Sedan tillbringar vi kvällen på den närbelägna Reginateatern där man kan få se Fyra lyckliga män som spelas av några lokala förmågor. En revy med lite musik och komik i gammal god blandning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar