torsdag 2 december 2010

Sova gott?

I vårt lokala nyhetsorgan UNT kunde man igår läsa om familjer som väcktes tidigt av att det brann i deras hus centralt i Uppsala. Branden spred sig snabbt, men ingen kom till skada även om det var nära för en av familjerna. De slängde ut kuddar och madrasser på ett tak som fanns fyra meter ner från deras fönster och hoppade sedan för att landa på det hala taket och halka ner mot takfoten. Där hade det slutat illa om inte en byggnadsställning så lämpligt hade räddat dem från att glida över kanten.

December är som alla vet högsäsong för bränder och vi måste alla tänka på hur vi gör med våra adventsstakar och annat som sprider ljus i mökret. Vi ska absolut inte avstå från att tända våra ljus, vi ska bara vara väldigt medvetna om var vi har dem och vad som finns i närheten.

Det känns skönt för mig som hotellchef att kunna säga att vi har mycket bra brandsäkerhet på Akademihotellet. Här kan man sova gott i trygg förvissning om att vårt automatiska brandlarm ser till brandkåren är här på fyra minuter om larmet går. Vi har haft nöjet att testa det några gånger med falska larm, senast var det en mattläggare som svetsade en matta utan att larmet stängts av. Efter fyra minuter stod tre brandbilar utanför vår entré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar