måndag 21 mars 2011

Omväxling på hotell

Vi gratulerar Sandviken och Kareby till SM-guld i bandy. Damlaget från Kareby vann över AIK och det låter imponerande för mig som är okunnig i bandyvärlden. Ärligt talat visste jag innan den här finalhelgen inte att det fanns en plats som hette Kareby, mycket mindre var den låg. Nu kan jag rapportera att det ligger nära Kungälv och har tydligen satsat starkt på dambandyn.

Herrfinalen hade lite mer kända lag även för den oinvigde. Bollnäs fick åka hem utan seger den här gången och både de och Sandviken har långa traditioner inom bandyn.

För övrigt kan jag rapportera att ordningsmakten i Uppsala var nöjd med helgen. De hade hundra poliser utkommenderade för att hålla ordning på bandyfansen och det anses ha varit en glad men lugn tillställning. Tjugo fyllerister i finkan som sedan släpptes i tid för att hinna med sina supporterbussar låter ju som ett bra facit. Man undrar hur det kommer sig att just fotbollen har ständiga problem med sina stökiga supporters.

Här på Akademihotellet hade vi hotellet fullt med supporters av den trivsamma bandytypen i helgen. Nu har de åkt och vi har istället en internationell grupp som kommer att stanna ett tag. Vi som jobbar på hotell får många intressanta möten med människor från hela världen och av alla sorter. Det är det som är charmen med jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar