tisdag 22 mars 2011

Äntligen vår

Vårdagjämningen har just passerat och våren har kommit till Uppsala. Fyrisån stiger och snön sjunker. Det lilla fågelhuset utanför Akademihotellet är fortfarande laddat med hampfrö och solrosfrö, men snart kommer fåglarna - och den lilla musen och ekorren - att hitta mat själva. Jag brukar alltid ta in fågelhuset innan sista april så att inte någon överförfriskad valborgsfirare blir frestad att sparka på det...

Uppsala är som bäst på våren, fullt av aktiviteter och mycket att uppleva för den som vill. En nöjeshelg på hotell är en stark rekommendation till alla er som känner att det vore skönt med lite avkoppling i kombination med en bra konsert eller teaterupplevelse.

Just nu spelas vampyrhistorien Låt den rätte komma in på Uppsala Stadsteater. Den har fått goda recensioner och jag tänker själv se den snart. Lite blod skadar nog inte. Så om man är sugen på teater borde det passa med vampyrtema.

Vill man hellre ha en nöjeskväll med musik och lite öl kan man se vad som bjuds på Katalin. Utbudet av kultur av alla möjliga sorter har nog aldrig varit så stort och det sägs att det till och med blir fler och fler besökare från Stockholm till Uppsalas olika etablissemang. Small is beautiful.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar