fredag 18 mars 2011

Njut av helgen

Även om hemska saker händer i världen kan vi som är lyckligt lottade här i norden leva i nuet och njuta av att vintern släpper greppet. På måndag är det vårdagjämning och helgen ska bli solig. Jag brukar ge lite evenemangstips, särskilt till dem som bor på Akademihotellet och på lördagar bör man absolut besöka orgelkonserten i Domkyrkan kl 15. Fritt inträde och mycket att se.

Vill man se en bra film kan jag rekommendera The Kings Speech som jag själv såg igår kväll på Spegeln, den bästa biografsalongen i stan. En mycket välgjord och välspelad film med fantastiskt fint foto. Helena Bonham-Carter t ex är mycket bra.

Den lilla Fyrisbiografen har just bytt ägare - Göran Anell som övertagit den av sin far tycker nu att den kan vara dags att släppa in nya krafter. Den digitala tekniken kommer att kräva lite investeringar och det blir nu en förening som ska sköta driften. Just nu är det Fransk Filmfestival.

Ett annat tips är att ta en lång promenad utmed ån och sedan stanna till på Västgöta nation för en god lördagsbrunch - även icke studenter är välkomna. Öppet från 11 - 15. Fyrisån har öppet vatten och snart är det dags för den årliga Forsränningen, men det återkommer jag om i slutet av april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar