fredag 11 februari 2011

Snötäcke

Nytt snökaos i Uppsala började igår kväll och pågår fortfarande. Kaos är förstås helt fel begrepp i sammanhanget, men det används ofta i media och vi påverkas nog av hur de skriver och pratar. Själv är jag vanligtvis cyklist, men tycker att det kan vara befogat att ta bilen när nyfallen snö gör cykelvägarna trögcyklade.

Väl framme vid Akademihotellet vid halvåttatiden stötte jag på en av våra gäster som på väg ut från vår parkering hade fastnat i snön. Han hade gott humör och var beredd på att det skulle bli lite besvärligt. Särskilt viktigt tyckte han att det var att han inte gled in i stålräcket som skiljer vår parkering från Odinslund. Med förenade krafter lyckades vi skotta och trampa upp en liten startbana åt honom så att han kunde komma igång och sedan har han inte synts till.

Helgen ser ut att bjuda på strålande sol och det är lämpligt att ta sig en lång promenad, en tur på skidor eller en sväng på skridskor nu när de plogar för Vikingarännet. Snön är ju inte bara ett hinder, den är vacker att se på att passar utmärkt som underlag för en skidtur. Vi avskaffar härmed ordet snökaos och kallar det vid sitt rätta namn: snötäcke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar