onsdag 9 februari 2011

Isfestival i Uppsala

De kalla vintrarna här i mellansverige ger nya möjligheter att skapa evenemang. Den första isfestivalen i Uppsala startar nu i helgen 12 februari och väderförutsättningarna ser ut att bli perfekt. Några minusgrader och sol.

Vikingarännet som körts under ett antal år ingår nu i evenemanget och startar från Skarholmen på söndag för att om allt fungerar gå i mål i Stockholm - helst på Kungsholmen, men det blir nog svårt. Deltagare kommer från många håll i världen och när isarna är fina brukar det bli ett stort evenemang. Den som vill åka kortare sträckor har andra alternativ att välja på. Själv anser jag att Sigtuna är lagom mål och därifrån kan man ta bussen tillbaka.

Utöver detta blir det isskulpturer i Stadsparken och bandy mot Västerås på Studan, Studenternas IP. På vissa platser i stan, t ex Domkyrkan och Resecentrum kommer också isskulpturer att placeras. Istemat innefattar också möjlighet för oss vanliga åkare att likt våra förfäder ta en tur på Svandammen, där isen nu ligger tjock.

Jag behöver väl inte nämna att hitresta åkare i Vikingarännet och andra besökare är varmt välkomna att bo hos oss på Akademihotellet. Man kan behöva värma upp sig efter aktiviteterna och även om vi inte har något riktigt spa kan vi erbjuda en skön bastu som finns till våra gästers förfogande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar