tisdag 22 februari 2011

Bandyns hemstad

Uppsala är inte bara rikets vagga, det är bandyns hemstad också. Varje vinter i mars spelas finaler i både herr- och dambandy på Studenternas IP. Det är en stor folkfest med långa traditioner. Man ska t ex äta bandyfrukost bestående av pytt i panna med stekta ägg, öl och nubbe.

Somliga har också med sig en så kallad bandyportfölj och den  bör vara av läder, lite sliten och innehålla en termos med kaffekask. Det förekommer alltså en del drickande, men ordningsmakten brukar inte ha mycket att göra ändå eftersom stämningen brukar vara vänlig och glad. Motsättningarna mellan klubbarna är nog inte av samma slag som inom fotbollen och hockeyn.

Många besökare kommer till stan denna helg, den 18 - 20 mars, och hotellen blir snabbt fulla. På Akademihotellet finns just nu några få rum kvar och vi har inte höjt priserna bara för att det är bandyhelg. Som alla vet finns ju en del hotell som passar på att ta lite mer när men förutser stor efterfrågan. Vi försöker istället hålla jämna priser så att återkommande gäster vet vad det är för prisläge som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar