tisdag 1 februari 2011

Djurliv i stan

Utanför gårdsentrén till Akademihotellet finns ett litet fågelhus monterat på en stubbe. Där fyller vi från oktober till april solrosfrö och ibland lite hampfrö som en särskild service till alla fåglar i Odinslund. Hittills den här säsongen har de ätit mer än femtio kilo frö och det blir säkert femtio till.

Inte bara fåglar förresten - en liten mus bor i rotsystemet och har sitt ingångshål alldeles bakom stubben. Det finns tillräckligt med frön spridda på marken för att den ska leva ganska gott. Och inte nog med det, några ekorrar kommer också då och då balanserande på räcket eller hoppande från grenverket för att äta lite tillsammans med fåglarna.

Djurlivet mitt i stan kan vara ganska livaktigt och vi vill gärna fortsätta med att utfodra de små djuren.  Lite större djur kan också dyka upp ibland, hare och grävling har varit synliga och vid domkyrkan lär det finnas tornfalk även om jag inte själv har sett den.

Om vi ska rikta blicken ut i världen är det idag Kairoborna har sin stora dag med den planerade miljonmarschen. Militären har deklarerat att de inte ska ingripa och då är frågan inte om utan när Hosni Mubarak tänker meddela att han ger upp och avgår.

Steget från djurlivet i Odinslund till Egypten är inte långt, vi delar ju vårdnaden om sädesärlorna med dem....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar