tisdag 8 februari 2011

Hotell som idé

Hotell kan se ut på många sätt. Själva idén med hotell, att erbjuda ett rum att sova i, är mycket gammal. Det äldsta hotellet man känner till -Houshi - är 1300 år gammalt och finns i Japan. Nuförtiden kan man välja kapselhotell, undervattenshotell, trädhotell, ishotell mm och det kommer ständigt nya varianter.

Här på Akademihotellet har vi hållit oss till den traditionella idén, dvs hotellet ska ha ett bra läge, erbjuda ett trevligt välkomnande, ha sköna sängar och tysta rum samt en riklig frukostbuffé. Vi tror att de målgrupper vi riktar oss till inte har så stort behov av annorlunda och exotiska ideer för sitt boende.

Standarden på hotellen varierar mycket, här i Europa har vi enats om det femstjärniga systemet som gör att kunderna åtminstone får en grov uppfattning om vad de får för pengarna. Sen vet vi ju att i praktiken finns det många tvåstjärniga hotell som ger mer för pengarna än vissa fyrstjärniga, men det får man vara beredd på. Vi som håller oss på den trestjärniga nivån försöker utmärka oss genom att ge våra gäster en personlig service och en positiv helhetsuppplevelse. Skulle vi känna att det inte räcker får vi väl installera en isbar på taket med utsikt över Uppsala....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar