tisdag 12 april 2011

Resecentrum snart färdigt

Uppsalas centralstation har moderniserats med ett nytt Resecentrum som närmar sig färdigställande. Den ursprungliga stationsbyggnaden restaureras och blir ny restaurang i Svenssons krogimperium, vilket jag tycker verkar vara en utmärkt idé. Det är ett vackert hus och statyn Näckens Polska av Bror Hjort står kvar vid entrén.

Radisson Blu vid Resecentrum i Uppsala
Det nya stationshuset blev klart 2010 och det som återstår att bygga är bron i den södra delen och det nya bågformade hotellet på östra sidan av spåren. Den lokala opinionen, som brukar vara kräsen och ha synpunkter på allt, har konstigt nog inte alls varit kritisk till det här projektet, trots att det är en total omvandling av hela området.

Inte ens grannarna till hotellet som yttrade sig i UNT idag var särskilt störda av den nya fasaden som gjorde att de blev av med utsikten mot Slottet. De tyckte att man skulle se positivt på förändringen av området och närheten till tågen har de ju kvar. Vilka hjältar, sådana kunde behövas lite fler.

Det byggs som sagt ett nytt hotell som ska drivas av Winn under namnet Radisson Blu. Det blir 186 rum med utmärkt läge nära konserthuset och centrum och det ska vara klart våren 2012. Det verkar bli ett annorlunda och vackert hus. Läsaren undrar naturligtvis om vi på Akademihotellet är oroliga för konkurrensen från ett nytt stort hotell. Vi tror säkert att det kommer att märkas för oss alla i besöksnäringen, men Uppsala är en expansiv stad och många av hotellgästerna skulle kanske ha valt Stockholm som alternativ. Vi som har drömläge nära Universitetsområdet, Domkyrkan och Akademiska sjukhuset kommer nog att behålla våra kunder. Skrivet i all blygsamhet.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar