tisdag 19 april 2011

Påsk 2011

En av kristendomens största högtider närmar sig och vi på Akademihotellet planerar att ha hotellet stängt från torsdag lunch till annandagens eftermiddag. Personalen tar gärna lite ledigt och det är inte stor efterfrågan på rum just nu. Påsken är ganska sen och det kan bli varmt och skönt. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första fullmånen som infaller på eller efter 21 mars.

Den judiska högtiden Pesach som firas med anledning av uttåget ur Egypten lär vara ursprunget till vårt firande. Man kan misstänka att den sekulära staten Sverige avskaffar kristna högtider så småningom - vi har ju till exempel ganska många svenskar som firar Ramadan nuförtiden. De som går i kyrkan för att fira Jesu uppståndelse på Påskdagen är säkert ganska lätt räknade i vårt land. Katolska länder har starkare traditioner än vi och där är det nog mer självklart att delta i det kyrkliga firandet.

Själv planerar jag några dagar i stugan i Hälsingland med familjen och där kan man njuta av koltrastens sång medan man tar sig ett dopp i badtunnan. Man kan tänka sig sämre sätt att fira påsk.

Efter Påsken är allt som vanligt igen på Akademihotellet och då är alla hjärtligt välkomna till både konferenslokaler och hotellrum. Till dess tillönskar vi våra läsare Glad Påsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar