fredag 8 april 2011

Fredag igen

 Fredag igen, dagen som alla älskar mest. En avkopplande helg och kanske något kulturellt nöje eller middag med vänner hägrar. En som kanske inte kan njuta så mycket av helgfriden är uppsalapolitikern Eva Edwardsson som just nu är i hetluften efter att ha gått emot sitt parti i frågan om kommunens engagemang i den nya arenan i Uppsala.

Konstmuseet vid slottet
Det krävs styrka och mod för att hävda en avvikande åsikt mot sitt parti och man kan tänka sig att inte många orkar med den press det innebär. Samtidigt kan man ju tycka att ur demokratisk synpunkt är det just dem vi behöver ibland som vågar se saker på ett annat sätt än flertalet och dessutom säga det öppet. Samma sak tycker jag att det kan vara i forskarvärlden - modiga forskare som envist hävdar en uppfattning som strider mot den allmänt verdertagna. Det har ju hänt ett antal gånger i historien att det är de envisa dårarna som visat sig haft mer rätt än flertalet...

I fallet med med uppsalapolitikern Eva tycker jag alltså att hon är hedervärd som vågar ha en egen åsikt mot sitt parti. Sen kanske det var mindre klokt att hon också engagerade sig i en inlaga där hon inte gick ut med sitt eget namn. Som politiker måste man ju veta att allt man gör måste tåla att granskas i media.

Nu undrar förstås läsare hur jag gör en koppling till Akademihotellet efter den här inblicken i uppsalapolitiken? Enkelt: vi tål att granskas och alla är välkomna att bo här!

Evenemangstips brukar jag ha på fredagar. Loppmarknad på Vaksala torg lördag morgon kan vara fint, sen kan man titta på Konstmuseets nyförvärv av Ernst Billgren.
Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar