tisdag 5 april 2011

Fyrisån stiger

Det är idag den femte april och Fyrisån stiger snabbt nu när värmen kommit. Vi kan räkna med att de sedvanliga översvämningarna i Årike Fyris kommer igång som vanligt. Området från Kungsängsbron i södra Uppsala ner till Flottsund vid Ekoln har en lång historia med ett rikt djurliv och många växter - mest känd är Kungsängsliljan som brukar blomma i början av maj på de gärden som varit översvämmade.

Högt vattenstånd är också bra för den årliga Forsränningen som genomförs varje Valborg kl 10.00. Ett antal flytande ekipage tillverkade av studenter tävlar i stadens centrala delar. Passagen vid kvarnfallet är mest intressant för åskådare, för där sätts sjömansskapet och konstruktionen på hårda prov. Flottar av alla möjliga slag med kreativ design brukar medverka och trängseln vid åkanterna är maximal.

Vill man  besöka Uppsala för att uppleva både Forsränning och mösspåtagning den trettionde april kan man behöva se sig om efter lämpligt boende och då ligger det nära till hands att föreslå Akademihotellet.
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar