torsdag 5 maj 2011

Uppsalas trafik.

Trafikplaneringen i Uppsala är inte särskilt lyckad. Vi är ganska många som har den uppfattningen och det är alltså knappast kontroversiellt att påstå. Just nu är det lite extra krångligt eftersom Islandsbron, en av de alltför få broarna över Fyrisån, är avstängd för biltrafik under sommaren när reparationer pågår.

Strora mängder genomfartstrafik passerar genom staden på ganska smala och olämpliga gator. En av de smalaste är Övre Slottsgatan där vi på Akademihotellet håller till. Läget är bästa tänkbara, men vi skulle gärna ha en cykel- och gågata utanför, det skulle ge oss friskare luft och mindre ljudstörningar.

Själv är jag inbiten cyklist och ser från mitt kontorsfönster varje morgon ett stort antal bilar med bara en person, troligen på väg till jobbet. Ganska många av dem kunde säkert utan att förlora så mycket tid skaffa sig en bra cykel för att ta sig för egen maskin till jobbet. Då kanske de skulle må bättre dessutom, jag tror på vardagsmotion för bra hälsa. Trappor i stället för hiss, cykel istället för bil ger mycket motion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar