måndag 16 maj 2011

Sökningar på nätet

Många av oss som ibland letar lämpliga hotell när vi ska ut och resa har stor nytta av Internet. Turistkataloger med listor på hotell för varje ort används knappast längre, de åldras snabbt och är svåröverskådliga.

De som hittar Akademihotellets websida har vanligtvis använt sig av Google och skrivit in sökorden hotell och Uppsala. Då får man upp en träfflista och vår länk brukar ligga bland de sju första träffarna av Uppsalas totalt cirka tjugoen hotell. Eftersom Google i sin vishet inte låter oss veta exakt hur rankingen i listan går till, kan man inte lägga beslag på förstaplatsen för alltid - som alla skulle vilja - utan man får acceptera att åka upp och ner ibland.

Om man redan vet att man vill bo Akademihotellet och skriver det som sökord får man cirka 12 500 träffar med Google. Nummer sex i den träfflistan är den här bloggen och min förhoppning är naturligtvis att man ska frestas att klicka på den för att se vad den kan innehålla.

I den listan hittar man också ett antal bokningstjänster för hotell där vi finns med samt andra sidor, bloggar och annat där någon har nämnt oss. Vi hoppas naturligtvis att de som nämner vårt namn har haft goda erfarenheter av att bo hos oss och ger oss gott betyg. Det är en av de stora utmaningarna med Internet - vi måste vara beredda på att allt våra gäster upplever hos oss kan komma att läsas på nätet, och därför är det kanske enklare nu än någonsin att leta och jämföra hotell.

På Booking.com toppar vi listan över de trestjärniga hotellen i Uppsala när det gäller omdömen från gäster och det är vi naturligtvis stolta över. Vi vill synas i så många sammanhang som möjligt för att gästerna lätt ska hitta oss, men för den som vill använda ålderdomlig kommunikation går det bra att bara ringa vår reception på 018 - 15 51 90.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar