måndag 9 maj 2011

Telefoni

Den tekniska utvecklingen inom telefoni går snabbt. Vi på Akademihotellet har - som jag bloggat om tidigare - länge funderat på hur vi ska göra med vår gamla hotellväxel av märke Fenix, årgång 1991. Den har tjänat oss väl, men vi märker att behovet av telefon i hotellrummen minskar stadigt och ett av våra alternativ har varit att ta bort hotelltelefoner - de flesta har ju mobiltelefoner - och skaffa en liten kontorsväxel.

Min nya telefon - rummen får en lite enklare variant
Samtidigt vet vi att en mobiltelefon kan ladda ur, en del gäster kanske inte ännu har en sådan och vi vill hålla en hög nivå på service och säkerhet. Därför har vi beslutat att ersätta Fenixen med en sprillans ny Panasonic inklusive telefonapparater till alla rum. Den ger oss en hel del nya möjligheter, bl a kan vi ha svarsmeddelande och kö i receptionen.

Växeln är på plats, kontorstelefonerna är utplacerade och installerade och det som återstår är själva porteringen - våra nummer flyttas till den nya växeln. Sedan ska allt fungera. Vi hoppas att våra gäster ska uppskatta att det står en snygg telefon på bordet även om de inte ringer med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar