onsdag 18 maj 2011

Naturen i stan

Vi är många som njuter intensivt av den här försommartiden. Grönskan kommer tillbaka, göken kan höras om man har tur, fågelsången är intensiv och alla blommor är som allra finast. Det har inte gått så lång tid sedan snötäcket var tjockt och nätterna kalla, hur kunde det försvinna så fort?

Igår kväll - utsikten mot kyrkan från vår granne Williams Pub.
 
Akademihotellets gäster verkar också njuta, särskilt av de sköna morgonstuderna. De tar med sig kaffet och mackorna till vår sköna uteplats på gården där man kan skåda upp mot domkyrkotornen och lyssna på koltrastar. Har man tur kan man få en skymt av tornfalkarna vid Domkyrkan sägs det.

Staden är kanske lika full av växter och djur som naturen på landet, vi måste bara komma ihåg att ta in det. Man måste ju titta upp om man ska få se rovfåglarna som cirklar runt och vill man se hararna på kyrkogården eller i parken måste man vara tidig. En del av våra gäster tar på sig joggingskorna och springer en tidig löprunda utmed Fyrisån, de får säkert en skön början på sin dag.

Vill man inte springa i ottan kan man ju alltid strosa lite på kvällen, det har sin tjusning och då har ju dessutom alla uteserveringar öppet om man skulle råka bli sugen på något att äta eller dricka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar