måndag 24 januari 2011

Äntligen skridsko

Här är ett tips till alla er som väntat på chansen att åka på frusna sjöar - nu är det möjligt! Töperioden smälte ner snön och nu har det frusit till och blivit åkbart på många ställen.

Har ju själv sprillans ny utrustning som måste testas, men hann tyvärr inte i helgen. Eller kanske prioriterade fel, men det lär bli fler chanser närmaste veckan och kalla nätter gör att eventuella svaga partier hinner frysa till.

Så över till något helt annat. På fredag 28 januari är det dags för vinterns promotioner av nya doktorer. Den traditionella ceremonin hålls i universitetet och det brukar vara gott om festklädda gäster. Det kan också vara på sin plats med en varning till alla hundar och deras ägare att man brukar skjuta salut med kanoner just den här dagen.

För min del kunde de gärna få avskaffa just den delen, men jag misstänker att hemvärnet som har ansvaret för de åldriga pjäserna inte är med på den idén. Det är kanske deras enda tillfälle på året då de kan visa upp sina kunskaper i kanonskyttets ädla konst, även om det är lösa skott och alltså inte så noga hur man siktar.....
http://bloggkartan.se/registrera/25815/uppsala

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar