måndag 18 oktober 2010

Socialt medium

Vid starten var det meningen att utveckla ett socialt nätverk för studenter vid Harvard. Inte många vanliga datoranvändare visste då vad ett socialt nätverk kunde användas till. Sedan Facebook blev öppet för alla användare 2006 har utvecklingen varit helt utan motstycke - nu finns mer än en halv miljard i världen.

Vi på Akademihotellet har också en egen facebooksida, även om det ska erkännas att den inte ägnas mycket tid. Tanken med sidan var att ge våra gäster ett forum där de kan ge oss kommentarer om sin vistelse så att vi får veta vad som är bra och vad som kan bli bättre. Nu har vi inte fått så många kommentarer, delvis kanske för att vi har utvärderingsblanketter i alla hotellrum.

Våra gäster har ofta med sig sin laptop på resa och då är det ju bra att hotellet har fritt Wlan så att man enkelt kommer åt sin Facebooksida för att hålla reda på allt viktigt som ens vänner skrivit under dagen. Och att man kan lägga ut sin statusrapport så att alla får veta att man bor på hotell i Uppsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar