måndag 11 oktober 2010

Måndagsfilosofi

Alla människor har väl en favoritfilosof. Min heter Wittgenstein. Det är han som ligger bakom uttrycket: Allting är inte alltid av nödvändighet vad det synes vara. Han skrev förstås böcker där han avhandlar mycket annat om vår existens, men det här har fastnat hos mig.

Många gånger har vi bestämt oss för en uppfattning som vi står för utan att vi egentligen vet så mycket som vi borde veta för att kunna tycka något. Det kan gälla allt från mat, filmer, kändisar, andra människor till religioner och ideer. Man varken orkar eller har tid att sätta sig in i allt man borde, men man kanske åtminstone ska påminna sig om Wittgensteins berömda fras ibland.

Det kan också gälla hotell; det finns hotell som har stor och imponerande fasad, glänsande lobby och reception men ändå upplevs som opersonliga och tråkiga. Sen finns det andra som inte ser så imponerande ut från utsidan och inte har stor tjusig lobby. De senare kan i gengäld vara väldigt trivsamma, välskötta, ha trevlig personal, sköna sängar och servera en god frukostbuffé. Dit hör absolut Akademihotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar