onsdag 20 oktober 2010

Gamla miljöer

Det har säkert framgått i tidigare bloggar att jag tycker att det är viktigt med miljöerna i staden. Gatorna, gårdarna, byggnaderna, parkerna - allt som vi har omkring oss i staden påverkar den känsla vi upplever. Det är ju knappast en tillfällighet att turisterna i Stockholm flockas i Gamla Stan till exempel.
Originalet finns på Mollbrinks konst

Här i Uppsala har vi många miljöer som jag tycker är värda att vara rädd om, bland annat gäller det miljön runt Akademihotellet. Övre Slottsgatan är en trivsam gata med många äldre byggnader och gårdar. Ännu bättre skulle den bli om våra kommunala trafikplanerare fick bort genomfartstrafiken.

 En av de fina gårdarna finns tvärsöver gatan från hotellet, där fanns fram till för några år sedan Musicum, dvs en av universitetets institutioner. Nu har det flyttat in några små företag som verkar trivas bra i huset och samsas om den fina innergården. Där finns t ex en reklamfirma som heter Chavany och fotografen Stewen Quigley. Den reklamfinansierade gratistidningen BIZ&ART är ett av Stewens initiativ och den kan jag rekommendera för den som är intresserad av kultur- och affärslivet i Uppsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar