tisdag 5 oktober 2010

Bönder i stan

Varje fredag eftermiddag kan man mitt i Uppsala handla lokalt odlade produkter av traktens bönder. Det är på den stora planen framför resecentrum som man hittar Bondens Marknad, ett projekt för att stödja lokala företagare inom jordbruket med bidrag från eu. Går man från Akademihotellet så är det ca 15 minuters promenad genom centrum.

Nu på fredag eftermiddag 8 oktober är sista chansen för säsongen, sedan blir det uppehåll till i vår. Även om man inte tänker sig att handla så mycket kan man roa sig med att gå runt och titta på allt som exponeras. Vi som vill vara medvetna konsumenter bör ju lära oss att tänka på var och hur det vi handlar och äter har producerats.

För min del vill jag gärna lägga ett ord för sopprötter som har genuina svenska traditioner. Av selleri, potatis, morötter och lök ( samt lite creme fraiche) kan man göra en mycket nyttig och välsmakande soppa som passar så här års. Till råga på allt blir det ganska billigt och då får man lite pengar över att spendera på kultur som ju alla vet att man mår bra av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar