onsdag 6 oktober 2010

Google

Tisdagskvällens avsnitt av det förträffliga TV-programmet Kobra bjöd på en inblick i livet på företaget Google - världens mest populära arbetsplats. Fria luncher, massage, cyklar, leksaker - allt för att göra personalen mer avslappnad, kreativ och lojal. Valspråket "Don´t be evil" synades, kan vi verkligen lita på att ett företag som samlat på sig ofattbara mängder information om oss inte blir farliga?

Cirka 50% av besökarna på Akademihotellets websida har hittat oss med hjälp av sökmotorn Google, övriga har antingen kunnat webadressen eller hittat en länk på andra webplatser. De flesta söker med orden "hotell uppsala" och då kommer Akademihotellet upp som sjätte alternativ i listan med de tjugoett hotellen i Uppsala. Vi har ca 2700 unika besökare varje månad och de stannar 2 - 3 minuter på sidan.

Majoriteten av besökarna är svenskar, därefter kommer Finland, England, Tyskland, USA och sist i listan med 53 länder för september kommer Sudan. Jag vet också att 64% av alla besökare använder Internet Explorer som ju inte ägs av Google utan konkurrenten Microsoft.

Och hur kan jag veta allt detta undrar kanske läsaren? Google Analytics såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar