torsdag 28 oktober 2010

Profiler

Kända personer som starkt förknippas med Uppsala finns ett antal, både nu levande och döda. Gösta Knutsson var både författare och radioman och blev mest känd för böckerna om Pelle Svanslös, den snälla mobbade katten som alltid vinner mot elaka Måns. Han var i början av sin karriär 1Q (förste kurator) på Stockholms nation och mycket aktiv i studentlivet, men blev nog inte så studentikos som många andra.
Hasselgången i Engelska Parken

Gösta Knutsson hade en vän som följde honom genom åren, "allvetaren" Ejnar Haglund. En mycket speciell person som även blev anlitad som domare i frågeprogram i TV. Det sades om honom att han aldrig glömde något han läst och att han desutom hade absolut gehör och var en skicklig pianist.

En annan nu levande profil - även om han blivit rätt gammal - är Owe Törnqvist som skrivit och sjungit en hel del med uppsalaanknytning. Det är dessutom låtar som verkar stå sig och fortfarande spelas, de flesta har väl hört om Dagny, servitris på ett café i staden. En annan känd låt handlar om Rumba i Engelska Parken och just den parken kan man se om man tittar ut genom ett hotellrumsfönster på Akademihotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar