onsdag 8 juni 2011

Sommarvärme

Just nu har Uppsala en period med riktig högsommarvärme och det märks att många har längtat efter den här tiden. Man ser folk som strosar omkring på stan, stannar och tar något att äta och dricka och bara njuter av att slippa tänka på kläder mot kylan.

Igår kväll tog jag en promenad längs Hågaån som flyter genom naturreservatet. Då hörde jag för första gången i år en sång som man inte måste vara fågelkännare för att känna igen: näktergalen satt i en buske vid åkanten och sjöng starkt och oupphörligt. Jag har läst rapporter i tidningen om att den inte har dykt upp den vanliga tiden och en del trodde att svåra oväder i östra medelhavet hade stoppat den. Nu vet vi att åtminstone en tog sig hit.

Akademihotellet förbereder sig för sommaren genom att införa de låga sommarpriserna vid midsommar. Under midsommarhelgen har vi stängt, men sedan är alla välkomna att bo billigt, bekvämt och med nära till allt Uppsala har att erbjuda en sommarturist. Den som inte nöjer sig med Uppsalas utbud av kultur och nöjen kan på 40 minuter ta sig till Stockholm där man har betydligt mer att välja på. Men det kanske kan vara skönt med lugnet i Uppsala efter hetsen i storstan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar