torsdag 16 juni 2011

Hotellets personal

En av Akademihotellets administratörer har uppnått 65 års ålder och går i pension vid midsommar. Jag har lovat henne att hennes namn inte får dyka upp i min blogg, men det börjar på Ch och slutar på e. Henne firade vi igår kväll med att skåla i mousserande vin och sedan tillsammans gå på restaurang Lingon intill Fyrisån. Det var en skön kväll, maten smakade utmärkt och alla sexton i personalen verkade ha trevligt.

Som hotellchef är man helt beroende av personalens insatser för hur man lyckas med sin verksamhet. Vi får ofta kommentarer från gäster om att de blivit väl mottagna av vår trevliga personal och det är helt säkert ett av skälen till att vi har många återkommande gäster. När jag själv bor på hotell vill jag ha ett personligt bemötande direkt vid ankomsten, då känner man sig lite mer hemma.

Vi som arbetar i besöksnäringen har stor glädje av att veta att våra gäster känner sig väl bemötta, tycker om frukosten, sover skönt i sängen mm. Det är den återkopplingen som ger oss känslan av att det vi gör betyder något för gästerna.

Alla behöver vila från jobbet ett tag på sommaren och vi är redan inne i semesterperioden. Vissa har startat sin semester, men vi håller öppet som vanligt hela sommaren med undantag för midsommarhelgen. Därefter gäller sommarpriserna fram till mitten av augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar