onsdag 1 juni 2011

Examenstider

Idag är det examensdag i Uppsala, åtminstone för de flesta gymnasister. Nu på morgonen är det lite duggregn, men det skiner säkert upp under dagen så att de kan njuta av sina rullande discon. På min tid blev man hämtad av släkten med en kärra, kanske ett släp med björkar eller en öppen bil om man hade rika föräldrar.

Nu är det andra tider och det verkar vara lastbilar med stora ljudanläggningar som gäller. Man ska stå packade som sillar på flaket och hoppa upp och ner i takt med dunket. Och det händer att studenterna inte bara står packade utan också är det. Vi får hoppas att de dricker med måtta, så att de kan njuta av uppvaktningen och festerna.

Övre Slottsgatan, där Akademihotellet ligger, är paradgata för ekipagen, så idag får jag som har mitt kontorsfönster mot gatan räkna med starka ljud från bilarnas och lastbilarnas signalhorn under några timmar. Jag ska inte klaga, det är ju bara en gång om året och vi behöver lite sydländska traditioner här i norden.

Hotellet har förstås öppet som vanligt och inatt gäller helgpriser. Det är ju Kristi Himmelsfärd imorgon och traditioner bjuder att vi ger oss ut på Gökotta - vad nu det innebär. Kanske en kaffekorg, en filt och sen sitter man och lyssnar på göken. Enkla nöjen kan vara hur bra som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar