fredag 3 juni 2011

Klämdag

Klämdagar är ett begrepp som kanske är lite typiskt svenskt. En stackars dag som kommit i kläm mellan en helg och en annan helg. Just idag har vi en sådan. Många har ledigt, antingen genom att de har förmånliga avtal eller kanske genom uttag av semester.


Klämdag?

Det finns också många som arbetar som vanligt och till dem hör vi som jobbar på hotell. Vi håller ju öppet året runt, möjligen med undantag för jul och påsk då vi brukar stänga några dagar.

 Det finns ganska många arbetsplatser som har aktivitet mer eller mindre året runt och i dagens blogg tänkte jag att vi skulle sända en tacksamhetens tanke till dem. Vissa jobbar till och med dygnets alla timmar. Akutläkare, piloter, kassapersonal, poliser, korvgubbar, restaurangfolk, vårdpersonal, taxicaufförer, lokförare och flygplatspersonal är några som jag kommer på utan ansträngning. Vårt samhälle skulle inte fungera så bra som det gör om vi inte kunde lita på alla dessa som arbetar när de flesta andra är lediga. Vi får hoppas att de känner att vi övriga uppskattar deras arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar