tisdag 13 september 2011

Underhållning på hotell

När man reser ensam och övernattar på hotell kan TVn vara ett trevligt sällskap när man inte har ork för annat. Vi på Akademihotellet har åtta kanaler, svenska och internationella, för att så många som möjligt ska hitta något som intresserar dem. Däremot har vi inte betalkanaler och vid entrén till hotellet kan man se den dekal som visar att vi är ett porrfritt hotell.

Gränsen mellan tv-utsändningar och internet video håller på att försvinna och snart är den tablå-styrda tv-kvällen ett minne blott. Det fanns en tid när man hade så få tv-kanaler att man visste att kollegorna vid kafferasten troligen hade sett samma program som man själv. Nuförtiden hör det till ovanligheterna att enstaka program har så stor spridning, möjligen med med undantag för kändislekar typ "Let´s dance", men där finns å andra sidan inte särskilt mycket intressant att diskutera.

Bor man hos oss har man fritt internet i rummen och kan alltså välja bland de oräkneliga webplatser som finns på nätet. Själv tycker jag att Svt Play är en utmärkt service med stort utbud. En annan intressant tjänst är de gamla svenska journalfiler man kan se på Filmarkivet. Där finns ett stort urval av filmer från förra seklet, på den tiden när filmskapande var ett hantverk och filmtittande ett exklusivt nöje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar