måndag 19 september 2011

Bra konferenslokal i Uppsala

Dagens blogg kommer att ägnas åt ett reklaminslag. Tidigare har jag försökt smyga in reklamen i en mera allmänt skriven text, men idag blir det inget smygande. Vi på Akademihotellet har fem kurslokaler med tillhörande konferensservice. Fyra av dem ligger i samma byggnad som hotellet på Övre Slottsgatan 5. Den femte, som är den bästa, ligger i Clasonska Gården på Övre Slottsgatan 1.

Vi kallar den Clasonsalen och den rymmer ca trettio personer i U-sittning. Lokalen är ljus och luftig med fönster mot Carolina på ena sidan och mot Odinslund på den andra. Internet, dataprojektor mm finns förstås.

Till lokalen hör också kaffeutrymmen och två grupprum, ett mindre mot gatan och ett lite större på hörnet mot Slottsbacken. Det senare är ett nytillskott som vi just nu iordningställer så att det kommer att rymma ca tolv personer runt ett konferensbord.

Den lokalen vill jag varmt rekommendera till alla som söker en trivsam konferenslokal med bästa läge mitt i stan, p-platser, gott om grupputrymmen och mysiga fikalokaler. Huset den finns i har en historia från 1698 då det ritades och byggdes av Olof Rudbeck. Sedan har det varit landskansli, posthus, professorsbostad ("Clason") och kontorslokaler. Man kan lätt hitta modernare lokaler, men känslan som finns i gamla byggnader är väl värd att bevara och ger speciell karaktär åt kurser och möten. Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar