fredag 2 september 2011

Nyöppnad krog

September har börjat och sommarn är snart slut. Uppsala är fint vid den här tiden, stadens puls ökar när studenterna kommer tillbaka efter sommarledighet och det finns många som trivs med att bara strosa runt på stan och betrakta folklivet.

Vädret blir fint även den här helgen och bryggorna utmed ån och alla uteserveringar kommer att fyllas till långt in på kvällarna. Nästa lördag, den 10 september, är det Kulturnatt i Uppsala. Då är det möjligt att prova på alla tänkbara former av kulturyttringar på många lokaler och platser i stan. Här på Akademihotellet har vi som vanligt öppet med Café och konst i våra kurlokaler från 15 - 22.
Vi brukar låta lokala konsthantverkare och konstnärer ställa ut och sälja sina alster i våra lokaler och samtidigt marknadsföra oss genom att uppsalaborna lockas in att se sig om. Man kan titta in bara för en fika och sedan vandra vidare utmed Övre Slottsgatan.

Lasse Svenssons krogimperium öppnade sitt senaste tillskott, ett riktigt flaggskepp, den 1 sepetember, dvs igår. Det är den anrika stationsbyggnaden som efter renovering blivit en kontinental restaurang och bar. Bästa tänkbara läge och brett utbud utlovas och det kan väl vara ett av dagens helgtips.

Folkmusic med flera band blir det på Hijazz vid stationen från kl 20.00. Lördag och söndag kan man gå på cirkus vid Gränby centrum, ett lite gammaldags nöje som kan vara trevligt för den som gillar akrobatik. Trevlig helg tillönskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar