lördag 23 oktober 2010

Sitta på café

Dagens blogg handlar om ett café som är värt att besöka eftersom det har både trivsam miljö och gott fika. Att sitta på café ibland - även utan sällskap - är inte dumt alls. Man kan läsa en bok, titta på folk, skicka sms eller bara njuta av stillheten medan man dricker gott kaffe med en liten Linnébakelse eller en Studentska.

Ett besök på anrika Café Ofvandahls, som bara ligger 5 minuters promenad från Akademihotellet, kan jag rekommendera. Hovkonditor Ofvandahl startade sitt omsjungna konditori redan 1868 och under åren har studenter i mängder fördrivit timmar och dagar i den legendariska miljön. Fram till rökförbudet låg dimman tät i lokalerna, men numer är luften frisk.

Owe Törnqvist och Ulf Peder Olrog har sjungit om det och konditorn själv var känd som pekoralist, dvs han skrev dikter som blev kända som pekoral. På senare år har man haft återkommande tävlingar i Poetry Slam, som har blivit mycket populärt. Alltså ett ställe som i likhet med de pubar jag skrivit om i en tidigare blogg lyckas förena kultur med ätande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar