torsdag 7 oktober 2010

Hollywood är tillbaka

Det amerikanska filmteamet som jag skrivit om tidigare har nu återvänt efter att under en vecka ha lyckliggjort Kilafors i Hälsingland. Nu är all sextiotalsdekor borta från Drottninggatan och scener i nutid ska tas. Jag misstänker att affärsidkarna utmed den avspärrade gatan kommer att dra en suck när det här är över, även om det först verkade spännande och lockade intresserade besökare.

En artikel i dagens Uppsala Nya Tidning beskriver hur omständigt och oglamoröst det framstår när man ser alla omtagningar och förberedelser som måste göras innan regissören är nöjd. Man anar vad som gör filminspelningar så otroligt kostsamma när man ser hur många människor med olika uppgifter som rör sig runt inspelningsplatsen. Och de tålmodiga statisterna som väntar och väntar för att sedan ta om och ta om.

Huvudrollsinnehavaren - han som spelar Mikael Blomqvist - har lockat många uppsalabor med mobilkameror som hoppas få en bild. Själv funderar jag på när jag ska börja skriva på romanen "Daniel Craig bodde aldrig på Akademihotellet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar