tisdag 12 oktober 2010

För gitarrvänner

En av Uppsalas bästa kulturentreprenörer, ägaren till Ekocafeet, heter Klaus Pontvik. Han är också den som startade Uppsala Internationella Gitarrfestival som nu 13 - 17 oktober genomförs för 7e gången. Paco de Lucia kommer att spela, Malena Ernman kommer att sjunga tillsammans med Mats Bergström, Don Ross från kanada spelar fingerspel mm.

Ett mäktigt program med något för alla smaker. Om man tycker om gitarrmusik och inte har turen att bo i Uppsala kan man ta in på Akademihotellet, där bor man bekvämt och till lagom pris. Då har man också nära till nyss nämnda Ekocafé där man kan äta tapas eller liknande läckerhet innan man går på konsert i UKK.

När Klaus startade sitt lilla café för drygt 12 år sedan fick uppsalaborna en ny typ av kulturlokal. Där hänger alltid en liten utställning av aktuella tavlor på väggarna, maten har kravprofil, musik förekommer varje vecka i olka former och ägaren själv rör sig ofta bland gästerna. Han har en idé om att det är viktigt att man är öppen och vänlig mot sina gäster - det sprider sig till flera och kan påverka en hel stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar