fredag 29 oktober 2010

Caprice 2010

Uppsala har som sagt en del traditioner, vissa kanske inte så bra, andra väl värda att bevara. Till de senare hör absolut Orphei Drängars årliga storsatsning Caprice som framförs i Universitetets aula. En mycket proffsig kör med en repertoar som innehåller något för alla och med koreografi och kostymer till många av numren.

Hemlig gästartist är också en tradition vid Capricen och det brukar vara hög klass och stor variation. Lokalen är kanske inte idealisk för konserter, men den är storslagen och vacker. Vi har ju äntligen fått ett konserthus i Uppsala, men OD kommer nog att fortsätta med konserter i aulan. Den stämningen kan man knappast få uppleva någon annanstans.

Vill man ha biljett ska man vara på alerten lördag 20 november, då har man försäljning i Universitetshuset. Det är alltid stor efterfrågan, men med det avancerade kösystem de nu använder brukar det inte vara svårt att få ett par biljetter. Och det kan vara värt lite ansträngning att få tillbringa en kväll i sällskap med fina artister i en traditionsrik miljö.

Och det behöver väl knappast tilläggas att den som inte har sin bostad i Uppsala är välkommen att övernatta på Akademihotellet efter konserten - promenaden tar cirka två minuter. Om man inte stannar till på Williams Pub för en öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar