måndag 25 oktober 2010

Istid

Den första ishalkan har kommit till Uppsala och som vanligt blir många överraskade av att det kan vara så halt i det här landet. Som om det inte inträffar varje år och borde vara det mest självklara. Ett tjockt islager på vindrutan som idag borde vara en påminnelse om att gatorna också blir isiga.

Uppsala på vintern har traditioner när det gäller is. Man tar sina långfärdsskridskor och en ryggsäck med choklad och mackor för att åka på isarna i Fjällnora eller på Ekoln. Väljer man Fjällnora friluftsområde har man fördelen att isen kontrolleras och plogas regelbundet. Och om den håller för en traktor bör den hålla för en människa tänker man.

Många studenter, både svenska och utländska, tycker att det är spännande och exotiskt att åka på frusna sjöar. Att äga egen utrustning är inte nödvändigt - i Fjällnora hyr man ut komplett paket med skor och skridskor för en billig penning. Det är alltså fullt möjligt också för Akademihotellets mer tillfälliga gäster att ta sig ut på en frusen sjö för att få en tur på det hala underlaget. Men vi väntar väl tills isen lagt sig ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar