torsdag 30 augusti 2012

Släpp in en student!

Just nu strömmar nya studenter in i Uppsala för att börja sin utbildning till något som de hoppas ska bli en intressant framtid. De flesta är väl i tjugoårsåldern och har kanske bott med sin familj fram tills nu. Det är nu de inser att det kan var svårt att hitta något rum, lägenhet eller annat boende i den stad de valt att bedriva studier i de närmaste åren.

I Uppsala finns cirka 11 000 studentbostäder och cirka 35 000 studenter. Många av studenterna bor säkert kvar hos föräldrarna, en del kanske pendlar, men de allra flesta behöver en bostad för permanent boende under några år. Har man rika föräldrar kanske de köper en liten insatslägenhet åt en, men för de allra flesta är det hyresrätter och andrahandshyra som gäller.

Mitt inlägg idag handlar alltså om ett bostadsproblem som återkommer varje år vid den här tiden och jag har ett förslag till uppsalabor med rymlig bostad: Kontakta www.studentboet.se och anmäl att du kan hyra ut ett rum tillfälligt till en student. Du gör en god gärning samtidigt som du kan kan tjäna några tusen och träffa en intressant person. Troligen ger det också en del karma som kan vara bra en dag. Jag har själv samlat en del karma på just det sättet.

Vi på Akademihotellet har lämpligt hotellboende för besökande föräldrar, så ni behöver inte oroa er för att de också ska flytta in hos sina barn. Här kan de dessutom få lite rabatt när de besöker en student med mecenatkort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar