måndag 13 augusti 2012

Kunskapens stad

Som de flesta kanske vet är Uppsala en typisk universitets- och skolstad. Med två universitet och ett stort antal gymnasieutbildningar med riksintagning blir studenter och elever av olika åldrar en stor andel av stadens invånare. Kanske är det här också ett av skälen till Uppsala har så stor inflyttning och expansion nuförtiden - många uppskattar en ungdomlig och livaktig stad och vill gärna flytta dit.

Den här veckan börjar grundskolor och gymnasier efter sommarlovet och om ett par veckor är det ankomstvecka för nya och gamla studenter på universiteten. Nyanlända studenter brukar vara ganska lätta att känna igen när de med karta och packning släpar sig genom staden. Så småningom ser man dem komma i grupper under ledning av en äldre student, då vet att man att nollningen av recentiorer har börjat. Vi får hoppas att de har roliga upptåg och att de trivs i sin nya stad när studierna börjar.

Många föräldrar som curlar/hjälper sina barn med inflyttningen i det nya boendet kan behöva stanna en natt extra för att vila sig och se sig omkring i staden. Jag rekommenderar dem att kontakta oss på Akademihotellet för att få ett rum med bästa läget och en utmärkt frukostbuffé att börja dagen med. Tio procents rabatt ger vi också om studenten har mecenat-kortet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar