måndag 20 augusti 2012

Säsongstart!

Som jag tidigare berättat kommer Akademihotellet att snart ha en helt ny vertikal förbindelse mellan alla fem våningsplan. En efterlängtad hiss. Bygget pågår för fullt även om vi tycker att det hittills varit lite låg aktivitet från byggfirman. De har grävt sig ner till en nivå ca 140cm under källargolvet och där ska nu betongfundamentet gjutas. Grävkillarna lovade att inte rapportera eventuella fornfynd som kan dyka upp vid grävningen - det här är ju historisk mark, men vi vill inte ha förseningar i byggprocessen....

Våra kurslokaler har varit lite tomma under sommaren, men denna vecka är det som vanligt: full aktivitet överallt. Det känns skönt, jag får lite lappsjuka när det är lågsäsong. Våra tappra receptionister måste stå ut med att det är lite trångt vid receptionen eftersom byggfirman skärmat av med en temporär vägg alldeles intill disken. Det blir också lite ljudstörningar ibland som de måste stå ut med. Enligt omdömen från våra gäster är de väldigt trevliga och serviceinriktade så de kommer nog att klara den här perioden också.

Uppsala är ett utmärkt besöksmål just nu för dem som är intresserade av kultur och historia, dvs den övre medelåldern som är våra vanligaste besökare. Teatersäsongen börjar, det blir många fina konserter både ute och inne och man kan njuta av sköna kvällar på restaurangerna vid ån. En hotellnatt eller två kan man också unna sig om man hittar ett centralt hotell med rimliga priser och god frukost.  Det gör man lätt om man klickar här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar